Enco Energy nonprofit működés támogatás és pro bono

Nonprofit szervezetek működésének pénzügyi és szakmai támogatása

Miért van szükség a nonprofit szervezetek működésének támogatására?

Felméréseink alapján a hazai non-profit szervezetek döntő többsége forráshiányban szenved. Ráadásul bevételei nagy része egyetlen bevétel típusból (például állami normatívából, 1%-ból, magánadományból, vagy pályázati forrásból) érkezik.

A legtöbb vállalati támogatás és pályázati forrás is projekt jellegű tevékenységekre fordítható, így az alap működés költségeit nehéz kigazdálkodniuk.

Emellett az elmúlt években lezajlott energiapiaci átalakulások megnövelték a hatékony energiagazdálkodás jelentőségét, miközben a legtöbb nonprofit szervezet nem rendelkezik az ehhez szükséges szakértelemmel.

A program célja

Nektek szól a kisösszegű támogatás program, ha

Nektek szól a komplex támogatási program, ha

A program felépítése

Jelentkezési időszak

2024.03.25. – 2024.04.28.

A jelentkezéshez alapvető információkat kérünk be tőletek.

Résztvevők kiválasztása

2024.04.29. – 2024.05.04.

A leadott jelentkezések közül a szervezők kiválasztják és értesítik a kisösszegű, valamint a komplex támogatásban részesülő szervezeteket.
Kisösszegű támogatások folyósítása és elszámolás

Maximum 20 szervezettel megkötjük a támogatási szerződést, egy összegben folyósításra kerül a 100.000 Ft működéstámogatás, és a folyósítást követő 6 hónapon belül megtörténik az elszámoláshoz szükséges dokumentumok benyújtása

Komplex program lebonyolítása
3 szervezettel megkötjük a támogatási szerződést, amelyhez az ENCO ENERGY szakértői felmérik, hogy milyen energetikai szakértői szolgáltatásokra van szükségetek. Megtörténik a pénzügyi támogatás folyósítása, és az ENCO ENERGY szakértői a program keretében maximum 50 óra szakértői kapacitást biztosítanak számotokra.
A folyósítást követő 12 hónapon belül megtörténik az elszámoláshoz szükséges dokumentumok benyújtása.

Miért érdemes jelentkeznetek?

Kapcsolatépítés

A kisösszegű támogatásban részesülő szervezeteket szeretnénk megismerni, közülük fognak kikerülni a következő évek ENCO ENERGY nonprofit partnerei 

Működéstámogatás

A résztvevő szervezetek egyszerű elszámolás mellett részesülnek a működésükre fordítható pénzügyi támogatásban.

A komplex program résztvevői a pénzügyi támogatás mellé energetikai szakértői kapacitást is kapnak működésük stabilizálásához.

Jelentkezési feltételek, részvétellel kapcsolatos információk

Milyen hosszú a Komplex program?

A komplex programban maximum 6 hónap áll a résztvevő szervezetek rendelkezésére az energetikai szakértői kapacitások igénybevételére

A program elején kérdőívvel és interjúval mérjük fel, hogy milyen energetikai szakértői szolgáltatásokra lehet a szervezetnek szüksége. A kapott információk függvényében további adatgyűjtésre is szükség lehet, illetve az elkészülő javaslatok megvalósítása – a nonprofit szervezet döntése alapján – további kapacitást igényelhet a szervezet részéről.

A programban való részvétel ingyenes.

Az ENCO ENERGY működés-támogatási program szervezői

A Scale Impact összeköti a fejlődni képes és akaró impact szervezeteket olyan vállalatokkal, amelyek szívesen támogatnak jó ügyeket. Részben ezekből a vállalati támogatásokból a nonprofit szervezet vagy társadalmi vállalkozás egy fejlesztési folyamatban vesz részt, melynek végén reziliensebbé válik, illetve világos képe lesz arról, hogyan tudja a pozitív hatását megsokszorozni.

Feladatunk, hogy támogassuk a társadalmi és környezeti hatás felerősítését, amelyet az impact szervezetek kifejtenek. A rendszerszintű változásban hiszünk, melyet a résztvevők együttműködésére alapozva lehet elérni.

Közel 10 éve azzal a céllal jött létre az ENCO Energy Kft. jogelődje, hogy a B2B ügyfelek energetikai igényeit maximálisan szem előtt tartva, magas színvonalú és értékteremtő energetikai megoldásokat kínáljon az energetikai piacon ügyfelei számára.

Átfogó energiaipari látásmódunkkal és sokrétű tapasztalatunkkal, valamint magasan képzett, speciális szaktudású, több éves energia kereskedői- és szolgáltatói, illetve versenypiaci ismerettel rendelkező szakembereinkkel minden nap azon dolgozunk, hogy partnereink fogyasztási volumenüktől függetlenül kihasználhassák a versenypiac adta lehetőségeket. Célunk, hogy szolgáltatásunknak köszönhetően minél több partnerünk jelentősen tudja csökkenteni energiaköltségeit és egyre többen megismerjék az energiahatékony és zöld technológiákban rejlő lehetőségeket.

Ha további kérdésed van a programmal kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot!