Együtt többet tehetünk.

Billie Eilish fenntartható turnéra indul

Az amerikai énekesnő a Google Maps-szel közösen igyekszik környezetbarátabbá tenni legújabb koncertsorozatát. A sztár a fenntartható utazás mellett a növényi alapú étrendet is népszerűsíti.

Fenntartható turnéra indul Billie Eilish – írja az ESG News. Az énekesnő ökobarát koncertsorozatát a Google Maps is támogatja. Eilish arra bíztatja a rajongóit, hogy ha lehet, környezettudatos közlekedési módokat válasszanak, amikor ellátogatnak a HIT ME HARD AND SOFT: THE TOUR koncertjeire; a környezetkímélő közlekedés mellett a növényi alapú táplálkozást is igyekeznek népszerűsíteni a szervezők.

“Minden tett számít, mindegy, hogy kicsi vagy nagy, együtt tényleg elkezdhetjük meggyógyítani gyönyörű bolygónkat” – hangsúlyozta közleményében Eilish. Mint írta, izgatottan várja, hogy a rajongóival közösem csökkenthessék a turné ökológiai lábnyomát, különösen ha az utazásról és az étkezésről van szó. “A Google Maps-nek köszönhetően mindenki könnyen hozzáférhet azokhoz az erőforrásokhoz, amelyek lehetővé teszik, hogy fenntartható választásokat hozzanak, amikor elutaznak a koncertjeimre” – emelte ki.

Fenntartható étkezés, környezetbarát közlekedés és üzemanyag-takarékos útvonalak

Eilish turnécsapata több vegán opciót kínáló vendéglátóhelyet is ajánl a turné legnagyobb városaiban, köztük Los Angelesben, New Yorkban és Chicagóban is. A Google Maps külön is feltünteti a térképfelületén az énekesnő kedvenc éttermeit.

A Google Maps több fenntartható utazási lehetőséget – köztük a sétát, a kerékpározást és az e-roller megosztást – is felkínál a koncertlátogatóknak, hogy ezzel is csökkentsék a turné karbonlábnyomát. Az olyan városokban, mint Berlin, Párizs, vagy Sydney a tömegközlekedési útvonalakat is feltűntetik. A kezdeményezés jól rímel az Elish-turné mottójára: “Együtt csökkenteni tudjuk kollektív ökológiai lábnyomunkat”.

A Google Maps azoknak is igyekszik segíteni a környezettudatos választásokban, akik autóval utaznak el a koncerthelyszínekre. Az alkalmazás egy apró levélikonnal jelöli az üzemanyag-takarékos útvonalakat; a cég közlése szerint 2021-es bevezetése óta ez a funkció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy világszerte 2,9 millió tonnával csökkenjen az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Hasonló cikkek